Fenneke Bouwman

Bij Fenneke thuis draaide vroeger alles om de muziek, en zij proefde er met smaak van: orgel, blokfluit en tenslotte de piano die ze als ‘haar’ instrument herkende. Haar eerste lessen kreeg ze van Loes Nicolai, en later volgden Peter Cramer (klassiek) en Felix Degenaar, die haar liet kennis maken met jazz en improvisatie. Als jonge pianist trad zij meerdere malen op bij diverse ensembles en koren, waaronder 'Lord's Moor Singers' te Heerenveen en 'Joy for People' te Dokkum. Piano was leuk, maar Fenneke kreeg steeds meer het gevoel dat haar hart bij het dirigeren lag. Ze volgde enige jaren de studierichting Schoolmuziek en Koordirectie aan het conservatorium in Groningen, en uiteindelijk vond ze haar ideale studie in de opleiding Dirigent Licht Vocaal (Utrecht).
Als dirigent stond Fenneke voor verschillende koren, waaronder vrouwenkoor Roxie uit Groningen, popkoor RIPA uit Zeerijp, gemengd (bedrijfs)koor NU-Vocaal uit Groningen en Vocal Group Voix-la! uit Zuidlaren. Van april 2014 tot en met juli 2016 heeft zij het Koor Goed Gestemd uit Groningen geleid. Vanaf september 2015 is Fenneke oprichter en muzikaal leider van Vocal group Flair uit Groningen. Voor deze - maar ook voor andere koren - schrijft zij tevens eigen composities en arrangementen. Fenneke redigeert op verzoek muziekboeken voor onder andere Tijs Krammer.

Dirigeren is een passie, maar Fenneke kijkt verder: op verschillende manieren probeert zij een breed publiek te enthousiasmeren voor de koormuziek. Dat doet zij, bijvoorbeeld, door het organiseren van koorprojecten (o.a. de regelmatig terugkerende Zing-ins). Ook kunnen bedrijven haar inhuren voor op maat gemaakte koor- of zangworkshops; een mooi voorbeeld hiervan is het zanguurtje dat zij onlangs verzorgde op de afdeling Psychiatrie van het UMCG.

Een uitgebreide CV is op verzoek beschikbaar.

> Lees hier het persoonlijke verhaal over haar achtergrond, werk, leren en visie

 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden van de Zing-ins en overige muzikale evenementen, meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief.

© 2011-2014 Fenneke Bouwman | Colofon | Sitemap | Disclaimer
Top