Zing-in

Samen zingen, genieten van een koorklank die ontstaat - eenstemmig of meerstemmig - wat is er mooier dan dat? Wil je eens ervaren hoe het is om met een groep mensen tijdens een zondagmiddag op een laagdrempelige en ontspannen manier nieuwe en bijzondere arrangementen te zingen? Of zing je graag in koorverband, maar heb je geen tijd voor een vast koor? Dan is dit koor, de Zing-in, wellicht iets voor jou!

Hoe en wat

De moeilijkheidsgraad van de muziek is zo vastgesteld dat de Zing-in tegelijkertijd geschikt is voor beginnende en voor gevorderde zangers. Noten kunnen lezen is geen voorwaarde om deel te kunnen nemen. Er zal veel worden voorgezongen en er is een pianist aanwezig die het geheel muzikaal ondersteunt. Bladmuziek wordt ter plekke uitgedeeld. Bij elke Zing-in wordt een nieuw programma gezongen, al is er altijd ruimte om favorieten van voorgaande keren te herhalen. Wat we precies gaan doen hangt af van de samenstelling van de groep. Als blijkt dat een aantal van blad kunnen zingen kan een zogenaamd korenduel tot de mogelijkheden behoren, waarbij het ervaren koor een meerstemmig stuk zingt terwijl de minder ervaren groep er een eenstemmige lijn doorheen zingt. Dat geeft een bijzonder mooi effect en alle deelnemers krijgen de kans om op hun eigen niveau te presteren.
Zeker is dat we na een middagje hard werken en veel gezelligheid een paar mooie muziekstukken in onze vingers hebben.

Repertoire

Het repertoire bestaat uit liedjes uit diverse culturen en landen. Muziekstijlen variëren van volksmuziek, jazz, pop, tot iets klassieks.

Wanneer: ongeveer vier keer per jaar
Locatie: Groningen
Dirigent: Fenneke Bouwman
Pianist: Jelma Wiegersma

 

 

 

Data

Overzicht alle data Zing-ins

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte gehouden worden van de Zing-ins en overige muzikale evenementen, meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief.

Enkele reacties van deelnemers:

"Als doorgewinterde tenor uit de gospelscene is het leuk en leerzaam van tijd tot tijd eens bezig te zijn met andere muziekstijlen en mensen uit andere muzikale hoeken!"
Gerrit, Surhuisterveen

"Wat leuk om mee te maken! Zonder zangervaring toch lekker kunnen zingen. Het repertoire was voor mij onbekend, maar door de goede en enthousiaste begeleiding zong ik zo mee. Het laagdrempelige en vrijblijvende karakter van deze manier van zingen spreekt mij erg aan!"
Milou, Apeldoorn

"Na twee Kerst-Zing-ins had ik mij opgegeven voor de Zing-in in juni 2011. Ik kwam er zo vrolijk en opgetogen vandaan. Dat kwam door het heerlijke zingen, de enthousiaste mensen, de leuke stukken, maar vooral door de luchtige, vrolijke én heel serieuze begeleiding van Fenneke Bouwman!"
Gerrie, Groningen

 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden van de Zing-ins en overige muzikale evenementen, meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief.

© 2011-2014 Fenneke Bouwman | Colofon | Sitemap | Disclaimer
Top